Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΓΡΗΓΟΡΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Σε ρυθμούς Call of Duty σήμερα θα παρατεθούν στα γρήγορα κάποιες σκέψεις σε ρυθμό πολυβόλου.

Πρώτον, σιγά ρε ΠΑΣΠίτες (έτσι λένε οι πληροφορίες που έχω), θα χάσουμε τα σύνορα! Η τρόικα των αναρχικών ήταν αυτή και σας έπιασε πατατράκ;;


Δεύτερον, θέλω να μεταφέρω ένα στάτους συναδέλφου που διάβασα στο facebook και το θεώρησα πολύ σωστό:
"Είναι ντροπή γι' αυτούς που, όπως έλεγαν, αγωνίζονταν πραγματικά ενάντια στο νόμο για τα ΑΕΙ και φέρναν μεγάλες πλειοψηφίες στις ΓΣ, να μη μπορούν να συμπληρώσουν απαρτία για να κλείσουν τη σχολή για το ΤΡΙΗΜΕΡΟ! Το κίνημα των καταλήψεων -όπως γίνονται- έχει κορεστεί καιρό τώρα και ελπίζω αυτό το "κατόρθωμα" να μας βάλει σε σκέψη"

Τρίτον, άκουσα και διάβασα πως αριστεροί απαγόρευσαν στους ΠΑΣΠίτες να μπουν στο πολυτεχνείο ενόψη της επετείου. Μία λέξη μπορεί να τα χαρακτηρίσει όλα αυτά: καραγκιοζιλίκια. Η 17 Νοέμβρη είναι μια γιορτή για όλη την Ελλάδα και δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Επίσης το να εκμεταλλεύονται κάποιοι μικροκομματικά την επέτειο μόνο βεβήλωση της μνήμης της ηρωικής εκείνης ενέργειας αποτελεί.

Τέταρτον, βλέπω παντού συνθηματολογίες τύπου "το σύνθημα ψωμί-παιδεία-ελευθερία είναι πιο επίκαιρο από ποτέ" και "η χούντα δεν τελείωσε το 73" και παρόμοια τέτοια. Τελικά ο Έλληνας για μια καλή ρίμα ή ένα "ζεστό" σύνθημα είναι ικανός να αλλάξει και την ίδια του την ιστορία. Εδώ σας παραθέτω ένα πολύ καλό κατά τη γνώμη μου άρθρο που δείχνει γιατί "Το Πολυτεχνείο δεν είναι επίκαιρο". Σας παραθέτω μία παράγραφο που συσχετίζει χαρακτηριστικά τη σχέση της σύγχρονης αριστεράς στην Ελλάδα με την εκκλησία:
"Η θρησκεία και η «σύγχρονη» ελληνική Αριστερά έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο να επιβιώνουν. Προσκολλούνται σε μία ιδέα, ένα γεγονός, ένα πρόσωπο, υπαρκτό ή ανύπαρκτο – δεν έχει σημασία, και προσπαθούν να μορφοποιήσουν το παρόν με τέτοιον τρόπο ώστε να ταυτίζεται με το συγκεκριμένο παρελθόν. Δεν κάνουν το αντίθετο, δηλαδή να αναλύσουν το παρελθόν και να το εξελίξουν με τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στο παρόν. Και εκεί έγκειται το ντε φάκτο αδιέξοδο και των δύο να αναλύσουν ρεαλιστικά την πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα και η ικανότητά τους να επιβιώνουν συσπειρώνοντας ανθρώπους που αρνούνται να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί στο παροντικό κοινωνικό περιβάλλον."

Πέμπτον, κάποιος πρέπει να βάλει ένα τέλος στον νταβατζή του πλανήτη γη που ονομάζεται Goldman Sachs. Η τράπεζα playmaker της οικονομικής κρίσης, δείχνει ποιος είναι αυτός που κινεί τα νήματα. Προτείνω σε όλους να δουν την εκπληκτική εκπομπή στο "Κουτί της Πανδώρας".


Έκτον, άρχισαν οι συλλήψεις επιχειρηματίων που φοροδιέφευγαν από το δημόσιο, μην πληρώνοντας μεγάλα ποσά στο ελληνικό κράτος. Ελπίζω όλο αυτό να μην είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων, και όπως σωστά λέει η "Παραπολιτική", όπως μας ενημερώνουν για τις συλλήψεις να μας ενημερώνουν και για την πορεία εκδίκασης των υποθέσεων.

Έβδομον, δεν μπορώ να διανοηθώ πόσο ηλίθιο θεωρεί τον ελληνικό λαό ο Σαμαράς. Τόσο καιρό δήλωνε πως "αφού ο Παπανδρέου δηλώνει ότι θα παραιτηθεί γιατί δεν το κάνει;", τώρα αρνείται διαρκώς να υπογράψει για την τήρηση της συμφωνίας λέγοντας πως ο λόγος ενός πολιτικού αρχηγού είναι ισάξιος με υπογραφή. Στο ενδιάμεσο παίζοντας σημαντικό ρόλο στην τωρινή κυβέρνηση αρνείται ότι συμμετέχει. Φαίνεται ο ελληνικός λαός βέβαια του 'χει δώσει την αφορμή να αντιμετωπίζεται έτσι.

Όγδοο, θα μιλήσω για τον ρόλο της αριστεράς στις εξελίξεις σε άρθρο ξεχωριστό σύντομα.

Ένατο, ΤΣΑΚΑ ΣΚΑΣΕ.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

+ΦΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα είναι μια σκληρή, μια βίαιη μέρα για τα πολιτικά δρώμενα.
Τα πράγματα, τουλάχιστον όπως τα ερμηνεύω εγώ (όποιος βαριέται και θέλει απλά χαβαλέ ας δει την τελευταία παράγραφο), είναι απλά:

  1. Τα μικρά παιδάκια, ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης πλακώθηκαν χθες και έκαναν βαβά, και φώναξαν τον μπαμπά Παπούλια να διαιτητεύσει. Ένας λαός γεμάτος "άντρες" θα έχει και "άντρες" εκπροσώπους.
  2. Το θέμα ήταν να πέσει ο Παπανδρέου. Το "σημαντικότερο πρόβλημα" της Ελλάδας σήμερα. Οι λαίμαργοι μνηστήρες Βενιζέλος και Σαμαράς γοργά με ένα στόμα και με μια φωνή έσπευσαν να ορίσουν την προθεσμία της "μέγιστης δυνατής θητείας" του στις 19 Φλεβάρη.
  3. Από εκεί και πέρα μπαίνουμε στα ουσιαστικά ζητήματα και όχι στα καρεκλοθηρικά. Ο Σαμαράς ζητάει στην ουσία εκλογές εδώ και τώρα. Ο ειλικρινής λόγος είναι γιατί θέλει σαν τρελός την πρωθυπουργική καρέκλα. Οι αφορμές είναι άλλου είδους "συνταγές" στις οποίες δηλώνει ότι πιστεύει. Δεν υπάρχει λόγος να θυμήσω τις δηλώσεις του για "όχι ξεπούλημα", "όχι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων", "μείωση φόρων" κτλ. όπως και την ρεαλιστικότητά τους.
  4. Η ΝΔ υπερηφανεύεται ότι το αποτέλεσμα όλης αυτής της απόπειρας είναι ότι έριξε τη χούντα και σε 100 μέρες έχουμε εκλογές. Το  θέμα είναι πως είναι σίγουρος πως ο Σαμαράς θα "επαναστατήσει" και δεν θα ακολουθήσει το ίδιο μοντέλο
  5. Ο Σαμαράς αρνείται να βάλει γαλάζια στελέχη στην νέα "υπηρεσιακή" κυβέρνηση. Και αυτό γιατί τα νέα μέτρα που έρχονται θα 'ναι ακόμα πιο σκληρά για την κοινωνία και θα έχουν αντιδράσεις. Δεν θέλει ο Σαμαράς λοιπόν να λερωθούν τα στελέχη του με το πολιτικό κόστος τέτοιου είδους επιλογών.
  6. Φανταστικό! Η ΝΔ δηλαδή συνεργάζεται αλλά δεν συμμετέχει! Μου ακούγεται σαν το θεϊκό του Τζίγγερ "αδρανοποιώ τις μετοχές μου"!
  7. Η ΝΔ ακούγεται δημοσίως (ειπώθηκε και από Κουβέλη ως φήμη στο δελτίο της ΝΕΤ) πως θέτει ως βέτο να μην συμμετέχουν ΔΗΣΥ και ΛΑΟΣ στην συγκυβέρνηση. Στο ίδιο κλίμα συνεχίζεται το ψηφοθηρικό παιχνίδι της, που ως τώρα δυστυχώς βγαίνει ολέθριο για την χώρα. 
  8. Ως τώρα τα χώνω στη ΝΔ;; Πες ότι θες, αλλά για την ενημέρωση που έχω και σύμφωνα με την κρίση που εγώ διαθέτω την θεωρώ κυρίως υπεύθυνη. Συνεχίζω λοιπόν.
  9. Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πολλές συνιστώσες εσωτερικών συμφερόντων που αυτή τη στιγμή πλακώνονται. Προσωπικά πιστεύω πως δεν είναι τόσο ότι ο Παπανδρέου είναι κολλημένος στην καρέκλα (πως να 'ναι και στην τραγική θέση του), αλλά ο Βενιζέλος και οι λοιποί γνωστοί μάχονται για το αύριο τους με τους γνωστούς-άγνωστους τρόπους. 
  10. Ο Παπανδρέου δεν θέλει να φύγει ηττημένος και δεν ξέρω και τι συμφέροντα (ευρωπαϊκά- αμερικανικά- οικονομικά) παίζονται πίσω από την φυγή του. Δεν είναι αυτός σε θέση να βάζει όρους για την ώρα.
  11. Το πρόσωπο λοιπόν κοινής αποδοχής θα 'ναι κάποιο "θύμα" στο οποίο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα θελήσουν να διοχετεύσουν την δυσαρέσκεια του κόσμου για το νέο πακέτο που έρχεται και να πάμε για εκλογές. Στο μεσοδιάστημα δεν θα έχουμε ουσιαστικά κυβέρνηση, και τα δύο κόμματα θα αλληλοκατηγορούνται γύρω από τον άξονα "υπερησιακός πρωθυπουργός" προσπαθώντας να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.
  12.  Τα αξιόλογα ονόματα που ακούστηκαν για την ώρα , όπως εκείνο του Παπαδήμου, έθεσαν όρους που αφορούσαν εκλογές από τον Μάη και μετά και κυβέρνηση με στελέχη τουλάχιστον και των δύο κομμάτων ώστε να επιτευχθεί πολιτική σύμπνοια. Coachάρισμα ομάδας για 100 μέρες δεν θα αναλάμβανε σοβαρός προπονητής, πόσο μάλλον κυβέρνηση.
  13.  Στην ουσία η χώρα μπαίνει σε μια μακρά προεκλογική και κυρίως καταστροφική περίοδο. 

Αυτά και περιμένουμε το αύριο. Προσπάθησα να τα κάνω συνεπτυγμένα, οπότε δεν ανέλυσα κάποιο point ιδιαίτερα. Δεν ξέρω αν σαν χώρα έχουμε τόσο χρόνο να διαθέσουμε πάντως. Προσωπικά δεν ξέρω αν επιτευχθεί συμφωνία. Πιο εύκολο μου φαίνεται να συμφωνήσει ο:

...ο θρύλος της underground μουσικής 2pac με τον θρύλο της underunderground ελληνικής σκηνής Κάτμαν για συνεργασία.....


.... ο Κούγιας με τον ίδιο του τον εαυτό (για οτιδήποτε).....


....ο Harry Potter με τον Βόλντεμορτ (μαγική συμφωνία!) ...


.....ο Άντζας με τον Γεωργάτο για οικογενειακές υποθέσεις....


 ...ο ράπερ Σανχούρχο με τον νυν της πρώην του για το πως θα την προσέχει....


 ....ο Γεωργίου με τον Βαλλιανάτο για τον τίτλο "μαντάμ".....


....ο Μπαμπαστρουμφ με τον Δρακουμέλ για συνταγές μαγειρικής....


 ....ο ήρωας της σύγχρονης Αμερικής (γνωστός για τα μπουκέτα του σε ξανθούς τούμπανους Ρώσσους) Rocky Balboa με τον "τσάρο" της κόκκινης αρκούδας Πούτιν.....


 ....χωρίς λόγια.....


.....δύο φίλοι μου ....


 ....ο Bill Gates με την Αλέκα Παπαρήγα για την πλουτοκρατία....


 και ο μοναδικός τιτανοτεράστιος Αλέφαντος με τον μάθε λίγη μπαλίτσα αγόρι μου Χαριστέα....



...παρά να συμφωνήσουν αυτοί έστω και στο αν τα γεμιστά είναι καλύτερα με κιμά ή χωρίς!



Προτείνω Σίλα:  29 - Dancing on Zalogo - COMEDY LAB