Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ... ;

Δέχτηκα ένα email αυτές τις μέρες. Αφορούσε τον πόλεμο στη Παλαιστίνη. Δεν κάνω forward συχνά αλλά αυτή τη φορά η φράση "please forward" με βρήκε απόλυτα σύμφωνο, και αποφάσισα μάλιστα να το κάνω post και στο blog. Και πρέπει να ομολογήσω πως είναι ίσως το πιο δύσκολο post που έχω κάνει. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι αληθινές και σοκαριστικές για τα "παραμυθένια" μάτια.


THE GRANDCHILDREN OF HOLOCAUST SURVIVORS FROM WORLD WAR II ARE DOING TO THE PALESTINIANS EXACTLY WHAT WAS DONE TO THEM BY NAZI GERMANY.





BUILDING WALLS & FENCES TO KEEP PEOPLE IN PRISONS













CHECK POINTS NOT TO ALLOW PEOPLE BASIC FREEDOM OF MOVEMENT








ARRESTS & HARASSMENTS












DESTROYING HOMES & LIVELIHOODS









GIFTS (WITH LOVE) FROM THE CHILDREN OF PEACE-LOVING & CIVILIZED COUNTRIES














THE CLASSIC PROPAGANDA MACHINE - YOU WILL FIND THE PICTURE IN BLACK & WHITE IN ALL AMERICAN AND SOME OTHER WESTERN COUNTRIES HISTORY BOOKS, ENCYCLOPAEDIAS, LIBRARIES, MUSEUMS. THAT DEPICTS A YOUNG JEWISH BOY WITH HIS HANDS UP WHILE NAZI TROOPS POINT THEIR GUNS AT HIM AND HIS FAMILY IN ORDER TO EXPEL THEM FROM THEIR HOMES. (IT'S SUPPOSED TO MAKE YOU SYMPATHIZE WITH THE VICTIMS & TO SUPPORT THEIR CAUSE FOR JUSTICE & A HOMELAND)
THE ISRAELIS PRACTICE THE SAME TACTICS



Τα συμπεράσματα δικά σας ...

Άραγε θα είναι διαχρονικό το Imagine ;

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

HEADS INSIDE!


16/2 αρχίζει η εξεταστική. Και τώρα ... κεφάλια μέσα, να μαζέψουμε ό,τι προλαβαίνουμε. Μην τα θαλασσώσουμε όπως πέρσυ.
Ώρες ώρες αναρωτιέμαι πως είναι φτιαγμένο αυτό το ****εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας. Σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να μην είσαι σε θέση να διεκδικήσεις τα όνειρα σου.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Ας πάρουμε το σχολείο από το Λύκειο και μετά, που είναι ακόμα νωπές οι μνήμες για μένα. Στις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου επικρατεί η απόλυτη χαλάρωση και αδιαφορία. Η απόλυτη απαξίωση για το θεσμό του Λυκείου. Στη δευτέρα μόνο, ορισμένοι μαθητές με υψηλές φιλοδοξίες αρχίζουν και δίνουν βάρος στα μαθήματα κατεύθυνσης. Για τα γενικής παιδείας δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Ή θα γίνει πανικός στη τάξη φέρνοντας σε κατάσταση νευρικού κλονισμού τη καθηγήτρια, ή θα "πέσει" κοπάνα. Και ξαφνικά έρχεται η τρίτη Λυκείου. Εδώ τελειώνουν τα αστεία. Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τις πανελλήνιες με το παιδιάστικο χαρακτήρα που αντιμετώπισες προηγουμένως το σχολείο. Οπότε ή αλλάζεις συμπεριφορά και "μένεις στο παιχνίδι" ή συνεχίζεις ακάθεκτος στο χαβαλέ και στο τέλος αναρωτιέσαι που στο καλό πας...
Εξουθενώνεσαι από το διάβασμα. Ακόμα και η μία ώρα την ημέρα διάβασμα είναι πολύ κουραστική άμα δεν έχεις μάθει έτσι. Τί; 2 ώρες και πάνω; 3; 5; 10; Όλα παίζουν. Σε κάθε περίπτωση άμα έχεις στόχους σκοτώνεσαι (για τα δεδομένα σου) στο διάβασμα.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Και περνάς στο πανεπιστήμιο. Άμα ανήκεις στην πλειοψηφία των Ελλήνων μαθητών τότε προέρχεσαι από μία δύσκολη για σένα χρονιά και νιώθεις επιτέλους ενήλικος και πως έχεις τη ζωή σου στα χέρια σου. Νιώθεις πως ήρθε η ώρα να διασκεδάσεις χωρίς τελειωμό. Μέγα ψέμα. Και θα το καταλάβεις και συ ο ίδιος σχετικά σύντομα. Πέφτεις με τα μούτρα στο ατελείωτο αραλίκη προφασιζόμενος πως δικαιούσαι να ξεκουραστείς από τη δύσκολη χρονιά των πανελληνίων. Αρχίζει το πανεπιστήμιο. Εσύ πατάς στην αρχή αλλά σχεδόν αμέσως το κόβεις. Πιο πιθανό είναι μάλιστα να περνάς ατελείωτες ώρες στο PC χωρίς να κάνεις τίποτα (λιώνοντας στο facebook πχ) παρά να βγαίνεις όλη την ώρα για καφέ, σε κλαμπ και σε ότι άλλο έλεγες ή σκεφτόσουν στο σχολείο. Είναι η εποχή της "καμίας απολύτως ευθύνης".
Και έτσι περνάει το πρώτο εξάμηνο, φτάνεις στην εξεταστική, δεν ξέρεις τι σε περιμένει, προσπαθείς να αντιγράψεις και τίποτα, και καταλήγεις να χρωστάς στο τέλος μαθήματα. Άμα αργήσεις να σοβαρευτείς το ίδιο θα γίνει και στο δεύτερο εξάμηνο. Και άμα στο τέλος της πρώτης χρονιάς χρωστάς "τα πάντα όλα" η κατάσταση είναι κόλαση. Επιλέγεις: λίγες διακοπές ώστε να διαβάσεις για επαναληπτική ή διακοπές και ""ποιός ****** την εξεταστική καλοκαιριάτικα;".
Άμα μπεις στο δεύτερο έτος και χρωστάς πολλά η κατάσταση είναι κόλαση. Βέβαια μπορεί να σαι αφασία και να μην το καταλαβαίνεις αλλά όταν φτάσεις στα +2 χρόνια από το κανονικό θα το χεις μετανιώσει σίγουρα.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Εγώ χρωστάω. Ούτε πολλά ούτε λίγα. Αλλά αρκετά ώστε άμα μαλακιστώ και σε αυτήν την εξεταστική να χω πρόβλημα στην επόμενη. Οπότε τώρα κεφάλια μέσα να τα περάσουμε και να κάνουμε ήρεμο 4ο εξάμηνο και καλοκαίρι αντίστοιχα.
ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ!

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΣΕ ΛΕΝΕ...ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΗ....


16/2 ξεκινάμε. Αρχίζει η εξεταστική. 13/3 τελειώνουμε. Περίπου ένας μήνας. Τα μαθήματα τελειώνουν 20/2.
Κουλό:
Νο. 1) 16/2 - 20/2 άμα καταλάβατε καλά θα γίνονται και θα δίνονται μαθήματα ταυτόχρονα. Το πρωί εξεταστική το βράδυ παρακολούθηση. Πολύ πρωτόγονο μου ακούγεται.
Νο. 2) 13/3. Τότε τελειώνουμε. Μάρτη! Που ακούστηκε η χειμερινή εξεταστική να τελειώνει Μάρτη μήνα. Τι σόι χειμερινή είναι τότε ... Δεν την ονομάζουμε ανοιξιάτικη να μην ζούμε σε αυταπάτες;
Νο. 3) Και πότε θα ξεκινήσει το νέο εξάμηνο; Λογικά 14-15/3 κάπου εκεί. Και πότε θα κάνουμε καλοκαίρι; 22/7 με 20/8 άμα είμαστε τυχεροί και περάσουμε κανά μάθημα γλιτώνοντας την επαναληπτική; Μπα τι σόι Πολυτεχνείο είμαστε... Θα κάνουμε και μια κατάληψη όταν έρθει το καλοκαίρι 2 μηνών να νιώσουμε και διακοπές. Τότε θα ναι καλοκαίρι και δεν θα μας πειράζει πολύ να αναβληθεί και το εξάμηνο.
Νο. 4) Αυτό το εξάμηνο θα κάνουμε άμα δεν κάνω λάθος γύρω στις 11 βδομάδες μάθημα. Έχει βγει η ύλη; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ! Μιλάμε δηλαδή για μία κανονικότατη ελληνική αυταπάτη.

Ο ρόλος του δημόσιου ελληνικού πανεπιστημίου υποβαθμίζεται συνεχώς. Ας κάνουν κάτι σοβαρό οι πολιτικοί εκτός από το να μετράνε τα κουκιά τους. Ας μπορέσουμε να πουμε και εμείς μια φόρα με τη χάρη της Πετρούλας "ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ!" .

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

ΜΠΙΜΠΛΙΚΙΑ

Μπιμπλίκια για όλους! Για τους φαν της καφρίλας, τους λάτρες της ηλεκτρονικής μουσικής, τους κάγκουρες με την μουσική στο διαπασών! Βάλτε Παρασκευοσάββατα τα μεσάνυχτα Best FM
Ετοιμαστείτε για μία σούπερ sinz βραδιά σαν αυτή στο Roxbury! :P
και λιώστε! Ειδικά άμα είστε παρέα για χαβαλέ βάλτε και δώστε ρεσιτάλ....

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΠΤΟΥ! ΕΙΣΑΙ ΜΟΥΝΟΔΟΥΛΟΣ!



Ένα από τα πλέον γνωστότερα ραπ underground άσματα λέει: "πτού! είσαι μουνόδουλος! πτού! είσαι μουνόδουλος! μουνόδουλος μουνόδουλος! "
Πολύ σοφό και εμπνευσμένο κομμάτι...
Έγινες τελείως γελοίος πραγματικά... Εσύ, αυτός, ο διπλά μου, ο κολλητός μου, εγώ... Όλοι όσοι στο βωμό του "νινιού" πουλάνε ιδανικά και αξίες. Και με μεγάλη θλίψη διαπιστώνω πως τέτοιοι υπάρχουν πολλοί στις μέρες μας ...
Είναι υποκριτές και άτομα που δεν μπορείς να τους έχεις εμπιστοσύνη. Μπορούν να πουλήσουν τον φίλο τους για να ικανοποιήσουν την χάρη που τους ζήτησε η ναζιάρα που γνώρισαν στο δρόμο και δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτή.
Σαφώς και δεν εννοώ τα άτομα που έχουν ερωτευτεί και αγαπούν μία γυναίκα... Όταν υπάρχει έρωτας και αγάπη, ο καλός φίλος καταλαβαίνει ότι είναι φυσικό να δώσει ο άλλος προτεραιότητα στην κοπέλα του. (Φυσικά όμως δεν πρέπει ο ερωτευμένος να ρίξει γράψιμο στην παρέα γιατί τότε καταλήγει στην ομάδα των pslv=pussyslave). Εννοώ τα ατομάκια τα οποία μπορούν να προδώσουν τον καλύτερο τους φίλο μόνο και μόνο επειδή η άλλη έχει βυζιά!
Ακόμα πιο θλιβέρο βέβαια είναι το να είναι κάποιος μουνοβοσκός, δηλάδη να προσέχει το "νινί" μέχρι να έρθει ο λύκος να το φάει. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν "οι καλοί φίλοι" οι οποίοι όμως "βλέπουν διαφορετικά τις φίλες τους" και τους γίνονται τσιμπούρια. Διακρίνονται από το πόσο γυαλίζει το μάτι τους και από το σάλιο που κοντεύει να φτάσει το φερμουάρ του παντελονιού τους. Η μεγαλύτερη πλάκα με δαύτους είναι ότι το παίζουν και "γκουσγκούνηδες" και κάνουν λες και αλλάζουν τις κοπέλες σαν τις γραβάτες.
Αυτές οι δύο ομάδες υπάρχουν και παραυπάρχουν. Και πολύ μάλιστα. Και το τραγικό ( κατά την γνώμη μου) είναι πως δεν έχουν πέραση καθώς (πάλι κατά την γνώμη μου :P) οι γυναίκες προτιμούν πιο πολύ τους ζόρικους άντρες.
Η αλήθεια είναι πως όλοι κατά καιρούς έχουμε περάσει από κάποια από τις παραπάνω ομάδες. Το θέμα είναι να καταλάβει ο κάθε ένας πόσο μαλάκας ήταν και να γίνει επιτέλους άντρας!

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ!


Επιστήμονες του βρετανικού πανεπιστημίου του Νιόυκασλ υποστηρίζουν σε νέα τους έρευνα, ότι η ευχαρίστηση που νιώθουν οι γυναίκες όταν κάνουν έρωτα, συνδέεται και με το μέγεθος του τραπεζικού λογαριασμού του συντρόφου τους.

"Η αύξηση του εισοδήματος του συντρόφου έχει άκρως θετική επίδραση στην συχνότητα οργασμού που αναφέρουν οι γυναίκες", δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας, ψυχολόγος Τόμας Πόλετ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το φαινόμενο αποτελεί "εξελικτική προσαρμογή βαθιά χαραγμένη στο γυναικείο εγκέφαλο, η οποία καθοδηγεί τις γυναίκες να επιλέγουν πλούσιους άνδρες".

Προηγούμενες έρευνες στη Γερμανία και τις ΗΠΑ είχαν δείξει ότι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη συχνότητα του οργασμού, είναι η σωματική συμμετρία και η ελκυστικότητα του συντρόφου, αλλά οι βρετανοί ψυχολόγοι επιμένουν ότι το χρήμα είναι ακόμα σημαντικότερος παράγων.

Η έρευνα ανήκει στο συνεχώς διογκούμενο, ευρύτερο ρεύμα της εξελικτικής ψυχολογίας, που υποστηρίζει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν γενετική προδιάθεση να "εκμεταλλεύονται" ο ένας τον άλλο, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες για επιβίωση των γονιδίων τους.

Η μελέτη αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, αν μη τι άλλο επειδή παρουσιάζει τις γυναίκες να είναι εγγενώς "προγραμματισμένες" να κυνηγούν το παχύ πορτοφόλι.


Πηγή του συγκεκριμένου άρθρου είναι η ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ,
Πρωτοποριακή έρευνα. Δεν έχω ιδέα βέβαια πως μπορεί οι επιστήμονες να κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα. Γι αυτό που είμαι σίγουρος είναι πως υπάρχουν και γυναίκες που ίσως να εξαιρούνται από αυτόν τον κανόνα, ποτέ δεν κάνει καλό να είμαστε απόλυτοι.
Επίσης για το δεύτερο που είμαι σχεδόν σίγουρος, είναι για το τι ψάχνουν οι γυναίκες σε έναν άνδρα (και εδώ έρχεται η έρευνα για να επιβεβαιώσει μερικώς). Αυτό που θέλουν οι γυναίκες είναι μία αγγλική λέξη με όλες ή ορισμένες πτυχές της οποίες έχει:
power.
Power σημαίνει δύναμη, σημαίνει εξουσία. Γενικά έχει πολλές ερμηνείες. Η γυναίκα από μικρή μέχρι και μεγάλη αυτό ψάχνει. Η μικρή έφηβη που γουστάρει τον πρόεδρο του 15μελούς, η 30άρα που ψάχνει έναν με εξουσία κτλ. Γουστάρουν τη δύναμη, το να είναι επιβλητικός ο άντρας στους κύκλους του. Δεν το πάω στα άκρα, αλλά πόσοι άντρες που μπορεί να έχουν χίλια δυο προτερήματα αλλά είναι ανεμικές οντότητες και δεν έχουν ισχυρή παρουσία έχουν γκόμενα; Ελάχιστοι!
Δεν τα βάζω με τις γυναίκες ... Αυτό είναι το παιχνίδι και έτσι παίζεται εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Ίσα ίσα και οι άντρες πρέπει να διεκδικήσουν αυτά που τους αρμόζουν.
Το σίγουρο πάντως είναι πως είναι δύσκολος ο καιρός για πρίγκιπες :)

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΙΓΟΜΑΙ


Αρρώστησα... Πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό... Ανέβασα και πυρετό... 39,3 ... Πρώτη φορά θυμάμαι να ανεβάζω τόσο πολύ... Μια βδομάδα σερί ήμουν κλεισμένος μέσα στο σπίτι... Ένα διάλειμμα έκανα μόνο το Σάββατο να δω το Yesman ... Και αυτό ήταν μικρό ...
Όλη αυτήν την εβδομάδα σκεφτόμουν.. Και με έπνιγαν κάτι προσωπικά άγχη... Μάλλον αβάσιμα, αλλά το μέλλον θα δείξει... Σε ένα συμπέρασμα είναι το σίγουρο πως κατέληξα. Πως πρέπει να απολαμβάνω τα πάντα σε αυτήν την ζωή. Μέχρι και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να μου εξασφαλίσει ότι θα τα έχω και το επόμενο πρωί. Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Εκεί που πέρναγα υπέροχες διακοπές, οι σχέσεις μου με τους φίλους μου και με την οικογένεια μου ήταν καλύτερες από ποτέ, διάβαζα και για τη σχολή (που δεν το κάνω συχνά ), είχα μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες, έγινε αυτό για να με προσγειώσει... Τώρα έχω μία εβδομάδα που δεν έκανα απολύτως τίποτα... Και ήθελα να κάνω, αλλά δεν μπορούσα...

Σήμερα χάρηκα πάρα πολύ... Για τους περισσότερους δεν έκανα τίποτα το ιδιαίτερο ... Απλά έκανα μια βόλτα μέσα στην βροχή ... Ένιωθα τις σταγόνες να στάζουν πάνω στο τζάμι των γυαλιών μου, να πατάω σε λακούβες με νερό , να βλέπω τον κόσμο να πάει στις δουλειές του ...
Σαφώς και άλλοι έχουν αρρωστήσει και χειρότερα... Απλώς η ραγδαία αλλαγή με έκανε να τα συνειδητοποιήσω όλα αυτά ... Ελπίζω σε σας αυτή η αλλαγή να μην χρειαστεί για να καταλάβει ο καθένας την απόλαυση της ζωής...

Υγεία